18. február 2025 utorok | Dnes: Jaromír Zajtra: Vlasta | Spravodaj | Reklama | Balaton | Fotoalbumy | Užitočné informácie |
Rok gastrozážitkov – júnová ponuka gastropodujatí
Aj pri Balatone majú radi tzv. haláslé, ale pasírované. Základ sa robí vždy z viacerých rýb, hlavy a kostnaté časti väčších rýb sa do haláslé dostávajú tiež, ale podstatou je, aby sa tam dostali biele ryby z Balatonu. Potom sa v prepasírovanej zmesi uvaria cca 2cm hrubé plátky z kapra. Viac sa o haláslé môžete dozvedieť v Balatonszársz 4. Júna , kde sa uskutoční súťaž varenia v karpatskej rokline.
Varenie v kotly je nielen príprava, ale aj ozajstný zážitok, dobrá spoločnosť a spoločné zážitky, ktoré dajú nezabudnuteľné spomienky a aj najlepšie jedlo v okolí. Na festivale Háromlábú v Balatongyököri sa bude zabávať pri chutnom perkelte, guláši a ostatných dobrotách varených v kotly 4.júna.
Najstarší a najvznešenejší tip hrozna je hrozno Kéknylvű Badacsonyi. Vinári a pestovatelia sú na toto hrozno právom hrdý a každý rok oslávia jeho kvitnutie. Na oslave kvitnutia tohto hrozna očakávajú každého, kto má rád víno, aby v hĺbke Badacsonyských pivníc v nenapodobyteľných priestoroch mohli spoznať ozajstné víno a iné poklady tunajších vinárov! V pivniciach očakávame 4 -5 . júna s ochutnávkou vína našich hostí.
24. – 26. Júna sa uskutoční festival Domácich chutí a festival Výroby piva vo Vonyarcvashegyen, kde čakajú návštevníkov s domácim pivom, pálenkou, chutným jedlom aj farbeným programom.
V tomto roku srdečne a s otvorenou náručou očakávajú všetkých návštevníkov, ktorý nás chcú navštíviť v rámci uskutočnenia sa Dňa otvorených pivníc, kde nebudú mať inú robotu, ako stráviť jeden príjemný víkend v Balatongyörök a to dňoch od 24.-26. Júna.
Ďalšie informácie: Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság
Tel.: +36-87/482-023
E-mail: balaton@itthon.hu
Internet: itthon.hu/balaton
Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu
- ‹ predchádzajúca
- 21 / 284
- nasledujúca ›